Välkommen!

Här kan släkt, vänner och alla andra som vill, följa förvandlingen av vårt charmiga men slitna och trångbodda hus till det drömhus som vi så länge längtat efter.

lördag 23 augusti 2008

Vår trädgård - efter att stödmuren byggts




Här växte Berberishäcken tidigare. Undrar vart alla fåglar har tagit sin tillflykt. Vi får se till att plantera en ny häck med bär någon annanstans i trädgården. Dock blir det inte någon Berberis. (Sorry, alla småfåglar!)

Grunden till muren är gjuten i betong och på denna har muraren sedan lagt lecablock. Avslutningsvis ska muren putsas i likhet med grunden/källaren på huset.

Vi kom i efterhand på att det hade varit trevligt med någon form av belysning på denna mur. Vi får väl se om det går att ordna i efterhand. Det är så otroligt många saker man ska tänka igenom innan man påbörjar ett bygge. Det här är en av dem saker som vi inte har haft en tanke på när vi förberedde bygget och gjorde ritningarna.

På stödmuren ska vi bygga en spaljé/staket, dels för att ingen ska ramla ner och dels som insynsskydd. På platsen ovanför muren är tanken att vi ska anlägga någon form av mindre uteplats med plattläggning. Det blir en härlig plats med mycket sol!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Du har en Blogaward att hämta hos mig!
kram

Vimsingen sa...

Hej!
Spännande projekt, ska bli kul att följa det. Vi har gjort ungefär som ni. Köpt ett mindre hus och ska bygga till. Fast vi ska bygga uppåt och vi har ett funkishus.
/Vimsingen

http://www.vimsingen.blogspot.com/

En mammas drömmar sa...

Hittade din blogg via Humlebacken!

Kul att se ert tillbygge, det är just vad vi också håller på med för tillfället. Just nu är det en tillbyggnad som sker och senare skall även det "gamla" huset göras om invändigt.
Kommer gärna tillbaka igen om jag får!

Kram
Kia

En mammas drömmar sa...

Ni kanske har löst friggebodsflytten redan. Men när vi flyttade vår relativt tunga lekstuga så rullade vi den på 5.6 tjockare stolpar, typ telefonstolpar. Vi lade dem under och så flyttade vi fram en i taget. Jag har för mig det var 3 killar som fixade detta, då var det dock ingen uppförsbacke för då funkar det nog inte.
Bara ett liiiitet tips...
Kia

Anonym sa...

Hej hej,

Jag hittade din blogg via Viveka på Humlebacken.

Jätte kul att läsa om fler som förverkligar sitt drömprojekt och bygger ut sitt befintliga hus! Nu har en spännande, härlig och smått kaosartad tid framför er ;-) (I alla fall har vi haft det så det senaste året...)

Ska bli kul att följa erat tillbygge!

/Mvh Sara Small Town

Anonym sa...

Kul att se att det går framåt, vi fick lite dåligt samvete när vi insåg hur länge sedan det var vi hälsade på. Vi får väl ta och komma upp när det finns lite mer att hjälpa till med! Jag är ju trots allt nästan snickare!